Támogass, hogy segíthessünk!

TÁJÉKOZTATÓ

A Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány javára történő adományozásról és a személyi jövedelemadó 1 %-ának felajánlásáról.

A Közalapítvány megfelel azoknak a törvényi feltételeknek, amelyek lehetővé teszik, hogy javára a személyi jövedelemadó 1 %-a felajánlható.

A HONVÉD KÖZALAPÍTVÁNY

milyen célból gyűjti a SZJA 1 %-át?

   • A civil munkaerőpiacra történő visszailleszkedés elősegítésére;
   • Nagycsaládosok, kétgyermekes családok, gyermeküket egyedül nevelő szülők és a gyermekes pályakezdők segélyezésére;
   • A honvédségi nyugállományúak, nyugdíjasok, elhalálozásuk után az MH szociális gondoskodási körébe tartozó közeli hozzátartozóik, élettársaik segélyezésére;
   • Katonák esetében a katonai kötelmekkel összefüggően balesetet, egészségkárosodást-, a köztisztviselők, közalkalmazottak, MT hatálya alá tartozó munkavállalók esetében jogviszonya, munkaviszonya munkakörével összefüggő balesetet, egészségkárosodást szenvedettek, haláluk után az MH szociális gondoskodási körébe tartozó közeli hozzátartozóik, élettársaik segélyezésére;
   • A magyar honvédség személyi állományába, valamint a magyar honvédség szociális gondoskodási körébe tartozó hátrányos, vagy súlyos élethelyzetű családok 8-13 év közötti gyermekei, félárvái, árvái balatonakarattyai üdültetésének támogatására.

A közalapítvány anyagi lehetőségeinek bővítése biztosíthatja, hogy a szociálisan rászorulók szélesebb körét lehessen támogatásban részesíteni.

Támogatását, segítő közreműködését megköszönjük.

Budapest, 2018. január 18-án.

KÖZALAPÍTVÁNY KURATÓRIUMA

Támogass, hogy segíthessünk!

Kérjük, hogy a 2017. évi személyi jövedelemadó 1 %-ról rendelkezzen a Honvéd Közalapítvány javára.

Azok számára, akik az adóhatóság által történő adóbevallás elkészítését választották lehetőség van nyilatkozni az SZJA 1%-ról, a 17EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, melyet 2018. május 22-ig megküldhetnek az adóhatóságnak elektronikusan, vagy papíron kitöltött formában.

Amennyiben magánszemélyként küldi be adóbevallását, akkor kétféle módon teheti ezt meg:

  • vagy elektronikusan rendelkezhet az 1753 számú adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon
  • vagy az erre a célra szolgáló 17EGYSZA jelű nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton, önállóan megküldheti a NAV-nak 2018. május 22-ig.

 

Ha munkáltatói adómegállapítást kér, akkor legkésőbb 2018. május 10-ig lezárt borítékban a munkáltatójának is átadhatja a nyilatkozatot, vagy 2018. május 22-ig papír alapon, vagy elektronikusan közvetlenül eljuttathatja a NAV-nak.

Amennyiben Ön ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik, függetlenül attól, hogy a NAV készíti el az adóbevallását, vagy nem, Ön az 1%-ról rendelkezhet a 17EGYSZA nyomtatványon 2018. május 22-ig.

RENDELKEZŐ NYILATKOZAT

a befizetett adó egy százalékáról

A kedvezményezett adószáma:

1 9 6 3 7 4 8 2 – 1 – 4 1

A kedvezményezett neve:

Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány

Elérhetőségeink:

Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvány:

Címünk: 1055 Budapest, Balaton u. 7-11.

Levelezési cím: 1885 Bp., Pf.: 25.

Telefonszámaink: Városi: 06-1-474-1594 HM: 22-095

Fax számaink: Városi: 06-1-474-1595HM: 22-090

Honlap: www.hka.hu

E-mail: titkarsag01@hka.hu